11.10.2004. PREDAJA PROGRAMA NA SUFINANCIRANJE GRADU KOPRIVNICI I ŽUPANIJI

    "DRAVOM PROTIV DROGE" - udarni je projekt za koji tražimo sufinanciranjegrada Koprivnice i Koprivničko-križevačke županije. Sudjelujemo još sa nekoliko programa/projekata na natječaju za financiranje udruga u 2005. grada Koprivnice i Koprivničko-križevačke županije. Potrebna dokumentacija i troškovnici uredno su predani odgovarajućim službama. Tražimo podršku javnosti za naše ekološke i kulturne projekte. Napišite nam mail podrške ovdje, a više o samim projektima pročitajte u nastavku...

 
     
 

07.10.2004. SAJAM EKOLOGIJE, LOVA, RIBOLOVA - VARAŽDIN

   Bili smo na sajmu - pogledajte što smo tamo radili.

 
     
 

02.10.2004. 6. PODRAVSKI SALON FOTOGRAFIJE

Tri su člana DDC-a sudjelovala na 6. podravskom salonu fotografije. U kategoriji "Voda" (naravno) nagrade su dobili:

     a) pohvala za pojedinačnu fotografiju: Zlatko Moškon "Dravom uzvodno"                                         

     b) pohvala za pojedinačnu fotografiju: Rafael Pejčinović "Sumrak nad Ribnjakom".

Fotografija "Drhtaj" Matije Moškona primljena je na fotosalon u kategoriji "Voda". Između 162 autora i 847 pristiglih fotografija iz Austrije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Latvije, Mađarske, Rumunjske, Slovačke, Slovenije, Srbije i Crna Gore i Ukraine. Tri su člana DDC-a  poslala svoje fotografije, svima su primljene, a dva su dobili priznanje Salona. Meni se to čini sasvim O.K.. Nije čudo da su obje nagrade na temu "Vode"!

Na samom otvorenju u 02. listopada Đurđevcu  je bio Rafael Pejčinović. Isti je podigao obje pohvale. Zlatko i Matija bili su na otvorenju dijela izložbe na temu "Voda"  u Domu mladih u Koprivnici, koju je istu večer otvorila Helena Hečimović.

 
     
 

24.09.2004. 4. MEĐUNARODNI DAN DRAVE

    Koprivnica - u gradskoj viječnici održana je 4. međunarodna konferencije pod nazivom MEĐUNARODNI DAN DRAVE. Brojni gosti i Mađarske, Slovenije, Europske unije, Slavonci, Zagrepčani i naravno, mi Podravci, okupili smo se i razmjenjivali iskustva sa i oko i za Dravu. Mnogo ekologije, zabrinutosti nad sudbinom Drave, ali i podrške od mađarske strane i posebno i EU, daju nam podršku za nastojanja  da  Drava ostane europska ljepotica kakva je sada, barem u svom središnjem dijelu toka.

 
     
 

      DOBRA VIJEST  Prva javna prezentacija DRAVA DOKUMENTACIJSKOG CENTRA, sa programom rada, predstavljanjem CD-a "TRI DANA SPUSTA DRAVOM" i svjetska predpremijera off-line ovih internet stranica, doživjela je, jednostavno rečeno, ovacije. Očito da smo sa svojim dokumentarnim i prezentacijskim i konkretnim načinom djelovanja pogodili u bit same konferencije. Mnogo kontakata sa drugim udrugama, mnoštvo poziva za suradnju, za zajedničko djelovanje.

 
     
 

      LOŠA VIJEST  Dobili smo službenu fotokopiju odgovora na zabrinuto saborsko pitanje gradonačelnika Zvonka Mršića i ujedno saborskog zastupnika glede izgradnje HE Novo Virje. Prema iščitavanju odgovora - vlada RH nije nipošto odustala od gradnje HE Novo Virje!. Sve predradnje su već u takvoj fazi da je pitanje dana kada će se izdati lokacijska dozvola gradnje. A to je početak katastrofe. Betonirane obale Drave, beživotno ogromno jezero (prema kojoj je jezero Donje Dubrave mala beba) promijenit će podravski krajolik, podravsku klimu, isušiti tlo, uništiti šume, ekološku poljoprivredu i poremetiti sav podravski ekosustav.

 
     
 

19.09.2004. PTUJ -  EUROPSKI TJEDAN KRETANJA I MEĐUNARODNI DAN DRAVE

    Ptuj - najbliži europski grad na Dravi bio je cilj akcije vezane uz Europski tjedan kretanja i Međunarodni dan Drave. DDC-ovci, Davorka Gajari i Zlatko Moškon, pretovareni biciklima, foto-opremom, teglicama ajvara i ledenim čajevima, otišli su do Ptuja, odbiciklirali Ptujsko jezero i sam grad Ptuj. Prepuni dojmova, zadovoljni vratili su se, živi i zdravi, iz Europe.

 
     
 

18.09.2004. OFF ROAD - SUBOTICA PODRAVSKA

   2. podravski Off-Road susret u Subotici Podravskoj bio je dovoljno veliki izazov za fotografiranje. Snimke možete pogledati klikom na automobil.

 
     
 

06.09.2004. DRAVA KALENDAR ZA 2005.

    Originalani, 12-stranični, FULL-COLOR  kalendar za 2005. godinu je gotov. 12 fantastičnih fotografija rijeke Drave specifičnih je po točnom opisu mjesta i vremena nastanka, fotografa Zlatka i Matije Moškona. Kalendar se, kao akcija potpore DDC-u, može naručiti i dobot ćete ga poštom. Narudžba veća od 10 komada može sadržavati i logo naručitelja. Za kalendar je veliki interes pokazala županijska Turistička zajednica.

 
     
 

04.09.2004. VELIKI PAŽUT - PRVI PUT

 Veliki Pažut (područje sjeverno od Legrada i na ušću Mure u Dravu), poseban zoološki rezervat, bio je predmet upoznavanja i fotografiranja udarne foto-trojke DDC-a: Matije Moškona, Rafaela Pječinovića i Zlatka Moškona. Opremljni do zuba foto-opremom, ledenim čajem, pivskim konzervama, neizbježnim smokijima, kartama-specijalkama (koje smo odmah zaboravili u Rafovoj Laguni), kratkim hlačama i legendarnom DDC-ovom hrabrošću, proveli smo dan u neopisivoj divljini i dravskoj prašumi. Foto snimke možete vidjeti ovdje.

 
     
 

03.09.2004. CD ZA EKO-ETNO 2004.

    Županijska Turistička zajednica nas je zamolila da prezentiramo ljepote rijeke Drave, a za potrebe EKO-ETNO sajma u Zagrebu. CD i DVD sa 60-tak atraktivnih fotografija priredili smo za prezentaciju naše županije na tom sajmu.

 
     
 

01.09.2004. CD "TRODNEVNI SPUST DRAVOM"

    Probna serija CD-a pod nazivom "Trodnevni spust Dravom" prezentiran je Turističkoj zajednici naše županije sa željom da to bude povod za prezentaciju mogućih aktivnosti DDC-a županu Josipu Friščiću, od kojeg željno očekujemo političku i, još više onu konkretnu, podršku u radu. Dio sadržaja CD-a možete pogledati ovdje.

 
     
  21.-22.08.2004. DVA ŽESTOKA DANA DRAVE

    Prvi turistički spust Dravom unutar granica Koprivničko-križevačke županije (od mosta kod Donje Dubrave do Šašnatog polja-Križnica).