PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Monday, 28 November 2011

Zvjezdice kvalitete "Crnom ulju Dravskih nemani"

    Na 6. međunarodnom festivalu kulinarstva i vina (hotel Regent Esplanade Zagreb 25-26.11.2011.) na Oleandar terasi hotela članovi Drava dokumentacijskog centra održali su multimedijalnu prezentaciju turističkog proizvoda "Lov na Dravske nemani" i prvu službenu javnu degustaciju novog suvenirsko-delicijskog "Crnog ulja Dravskih nemani", uz pokroviteljstvo Hrvatskog radija i urednika Ivice Fodora.

    Prezentirane prirodne ljepote Podravine, prikazana zrelost i sadržajnost turističko-avanturističkog proizvoda plovidbe Dravom, izazvale su veliku pažnju posjetitelja. Ali okus novog branda "Crnog ulja Dravskih nemani" svima je bila jedinstvena atrakcija. Punoća, bogatstvo mirisa i aroma crnog ulja kod svih je kušaća izazvalo oduševljenje, kao i priča o Dravskim nemanima koja je, ustvari, priča o Podravini.

    Posebno gode pohvale od predsjednice Udruge proizvođača crnog ulja Hrvatske Nives Lovrić koja je ponudila daljnu suradnju i potporu. Oduševljenje uljem nije krio ni Masterchef Mato Janković, koji je bez puno riječi i u gužvi, zajedno s prijateljem Domagojem Jakopovićem Ribafishom, jednostavno "smazao" duplu porciju uz poruku "Vidimo se na ljeto na Lovu i ostalim dravskim specijalitetima". Čokolatijer iz Zadra, Dubravko Vitlov, proizvođač vrhunskih čokoladnih deserata (između ostalog i čokolade s maslinovim uljem), uzeo je uzorke s kojima će razviti čokoladu s uljem Dravskih nemani. Proizvođači maslinovog ulja iz Istre zainteresirani su za prezentaciju ulja kod njih...

    Posebni dio priče o ulju je - sol. U proizvodnji smo, kroz suradnju, koristili i Cvijet soli Ninske solane, a to je 1% najkvalitetnije posebno ručno brane soli. Cvijet soli, koji mi koristimo (uz prirodnu sol i krupno mljeveno, sve iz Solane Nin), kao najkvalitetnija sol Mediterana, poseban je brandiran turistički i suvenirski proizvod. Zanimljivo je da je taj okus Cvijeta soli u našem ulju osjetio i poznati TV-kuhar Robert Slezak. On je nedavno kušao 10-ak najboljih hrvatskih crnih ulja. Tako njegova pohvala našem ulju dodaje značajnu zvjezdicu kvalitete.

    Te je subote u Zagrebu zamirisala Podravina u svoj svojoj ljepoti. Uz prezentaciju odličnih vina našeg Marijana Grudića i nastupa Udruge cimbalista Hrvatske pod vodstvom Marka Šireca, nama se učinilo da je hotel Regent Esplanad taj dan dobio i svoju 6. zvjezdicu.

tekst: Zlatko Moškon, foto: Davorka Gajari

Ulje01Web.jpg
Ulje02Web.jpg
Ulje03Web.jpg
Ulje05Web.jpg
Ulje06Web.jpg
Ulje07web.jpg
Ulje08Web.jpg
Ulje09Web.jpg
Ulje10WEb.jpg
Ulje11Web.jpg
Ulje_11web.jpg