PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Sunday, 27 May 2012

Lov za Poljičke Hrvate iz okolice Šoprona

Iako su prognoze vremena govorile svašta, samo ne lijepo vrijeme, ipak je u subotu bilo vrijeme idealno za Dravu. Raftirali smo mlade tamburaše kulturno-umjetničkog društva Poljičkih Hrvata iz Koljnofa, okolice Šoprona u Mađarskoj. To je kulminacije višegodišnjih kontakata između naše udruge i mađarskih Hrvata.
Hrabro društvo malo je zastalo na obali mutne i visoke Drave (puno kiša zadnjih dana), ali je stvar popravilo Crno ulje Dravskih Nemani. Degustacija ulja s kukuruznim kruhom učinila je svoje (znate ono - muškarcima snagu, ženama hrabrost), pa smo se otisnuli ispod botovskih mostova na plovidbu dugu 12 kilometara.
I našem je društvu bilo zanimljivo ploviti ispod mostova, kojim su toliko puta prošli bilo autima ili vlakom prema prastaroj domovini.
Ovaj put sreli smo mnogo sivih i bijelih čaplji, pataka, labudova, a čini se i da susret sa malom čigrom postaje redovit.
Uz malo rekreativnih zamaha veslima, uz priču o prirodnim ljepotama Drave, o snimanju priloga za hrvatski radio u Mađarskoj, plovidba je zapravo bila prekratka, ali i uvjetovana daljnjim aktivnostima naših prijatelja.
Na kraju nam je majstor Zvonko priredio nezaboravnu domaću kotlovinu u prirodi.
Nekako mi se čini da ni na jedan dio atraktivnog dopodneva naši prijatelji nisu imali zamjerke. Čak štoviše! Palo je tu dogovora za ljeto na Dravi, na Šoderici, ali i na našoj posjeti Šopronu.
Još iznenađenju i njihovom veselju nije bilo kraja kada su ponijeli sa sobom u Koljnof najveću fotografiju Drave (4x1m) koja je baš snimljena na sprudu u okolici Ješkova. Slika će krasiti terasu restorana Levanda, preko puta kulturnog doma Hrvata u Koljnofu.

Madjari01.JPG
Madjari02.JPG
Madjari03.JPG
Madjari05.JPG
Madjari07.JPG
Madjari10.JPG
Madjari12.JPG
Madjari13.JPG
Madjari14.JPG
Madjari15.JPG
Madjari17.JPG
Madjari18.JPG
Madjari19.JPG
Madjari20.JPG
Madjari22.JPG
Madjari28.JPG
Madjari29.JPG
Madjari31.JPG
Madjari32.JPG
Madjari33.JPG
Madjari34.JPG
Madjari36.JPG
Madjari38.JPG
 

Last Updated ( Sunday, 27 May 2012 )