PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Monday, 04 June 2012

"ZDRAVO - DRAVO!" puta 90

Razveselili su se učenici OŠ Ivanska kad smo im pokazali naš ekološki pozdrav Dravi, a još više kad su ga svi zajedno uzviknuli. Raširenih prstiju i podignutih ruku! I to svi - i odlični učenici (njih (50-ak) i njihovi nastavnici i umirovljenici (40-ak).  Na pravom mjestu za taj pozdrav - na ušću Mure u Dravu, uz naše osnovno predavanje o značaju tog mjesta, bogatoj, očuvanoj i prelijepoj prirodi, zatim malo o povijesnom značaju, vjekovnim granicama ovoga prostora, našim Dravskim Nemanima... Tek toliko da ih ne uspavamo. Ribiči su sasvim mirno podnijeli naš posjet plaži SIP, umakanje prstiju u Dravu, bacanje kamenčića-žabica. Istini za volju, vidjelo se i da im je laknulo kad smo krenuli pravac autobusa i nestali u oblaku prašine put Hlebina i legendarne Galerija naivne umjetnosti.

Djeca k'o djeca - susret u Galeriji s velikim oslikanim jajetom na ulazu bio im je najzanimljiviji dio, kao i podatak da se na uljem na staklu slika "naopačke", ma šta god  to značilo.

Red prirode, red kulture, pa je došao i red na obilan ručak, kojeg smo si upriličili na Šoderici. A tamo su već spremni bili kormanuši DDC-a, sa 3 velika gumena čamca, pojasevima i -Joj!  veslima za svakoga. -Joj! je značilo da će biti rekreacije plovidbom i veslanja. Povuci - potegni - bilo je sumnjivo sve dok nije pala uputa da se u čamce ulazi bosonog. Oprezno skidanje čarapa, još opreznije gacanje u vodu, oprezan ulazak u čamce... i već je prva grupa bila na pola Šoderice. Ubrzo druga i treća. I onda ispočetka.

Oni koji nisu išli odmah na veslanje okupili su se oko strelišta za luk i strijelu, gdje je DDC-ovac Matija strpljivo objašnjavao kako pravilno baratati lukom i strijelom, kako gađati mete i kako ih pogoditi. Ujedno je imao kompletnu kontrolu nad djecom i onim malo starijim oko strelišta, da se ne bi netko našao na pogrešnom mjestu u pogrešno vrijeme.

Grupa sa čamcima se nakon sat vremena vratila pokisla do kože, ali vesela i razdragana. Očito da su veslali preblizu jedni drugima, pa se jedno veslo "omaklo" i pošpricalo drugi čamac. Pa se i drugo "omaklo" i onda je dalje jasno. Kako je temperatura bilo blizu 30C, ovo je "omakivanje" jako dobro došlo.

Uz prekrasno sunce i bijelo-plavo nebo, uz šetnje obalom za malo ozbiljnije, uz neprestanu izmjenu rekreativnog sadržaja, uz rashlađivanje nogu u prekrasnom modrozelenom jezeru, uz obilne porcije palačinaka, prošao je ovaj prekrasan dan "Škole u prirodi" u organizaciji DDC-a, kao model aktivnost projekta NEK' NAS DRAVA SPOJI - DRAVOM PROTIV NASILJA kojeg planiramo za slijedeću školsku godinu.

OSIvanska01.JPG
OSIvanska03.JPG
OSIvanska04.JPG
OSIvanska10.JPG
OSIvanska11.JPG
OSIvanska12.JPG
OSIvanska13.JPG
OSIvanska14.JPG
OSIvanska15.JPG
OSIvanska16.JPG
OSIvanska17.JPG
OSIvanska19.JPG
OSIvanska21.JPG
OSIvanska23.JPG
OSIvanska24.JPG
OSIvanska25.JPG
OSIvanska29.JPG
OSIvanska30.JPG
OSIvanska31.JPG
OSIvanska32.JPG
OSIvanska33.JPG
OSIvanska36.JPG
OSIvanska39.JPG
OSIvanska40.JPG
OSIvanska42.JPG
OSIvanska44.JPG
OSIvanska45.JPG
OSIvanska49.JPG
OSIvanska51.JPG
OSIvanska53.JPG
OSIvanska62.JPG
OSIvanska63.JPG
OSIvanska66.JPG
OSIvanska68.JPG
OSIvanska69.JPG
OSIvanska72.JPG
OSIvanska76.JPG
OSIvanska77.JPG
OSIvanska79.JPG
OSIvanska80.JPG
OSIvanska81.JPG