PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Sunday, 19 May 2013

Iz Zlatne kotline u Zlatnu Podravinu

 

 
    U okviru naše suradnje sa školama Hrvatske, na projektni dan "Nek' nas Drava spoji – Dravom protiv droge i nasilja" i "Školu u prirodi" došli su nam gimnazijalci Katoličke gimnazije iz Požege. Unatoč neoptimističnoj vremenskoj prognozi, razdragana grupa gimnazijalaca stigla je na Šodericu obasjana suncem. Netom prije zaustavili su se u Galeriji Hlebina i kvalitetno se upoznali sa samim izvorištem Hrvatske naivne umjetnosti.

    Da su ozbiljno shvatili mogućnosti sporta i rekreacije koje im nudi naše prekrasno jezero, svjedočile su mreže prepune lopti za različite sportove. A da su ozbiljno odlučili rekreirati se sportom, dokazali su odmah rasporedom u grupe za veslanje (cika i veselje oblačenjem prsluka, popikavanje na vesla), grupu za gađanje lukom i strijelom (hrabro šetanje strelištem dok im skiperi nisu objasnili s koje se strane stoji i gađa, a s koje je najbolje gledati i ne biti pogođen), te nekoliko grupa za nogomet i odbojku na prijesku.

    Aktivnosti su se izmjenjivale bez prestanka. Grupe su se naizmjenično rotirale. Sunce je grijalo. Raspoloženje je bilo na visini. Onda je došao katering i poslužen je ručak u prirodi. Malo opuštanja, malo šetnje... Kupanja na žalost nije bilo. Temperatura je bila malčice preniska (20 c), ali se zato moralo malo poprskati susjedni čamac. Nenamjerno. Greškom. Slučajno. Dovoljno za iznenađenje i ciku. Beskrajno zelena i čista voda Šoderice, kao i susret veslanjem u potpuno sigurnom čamcu, opustio je i razveselio sve učesnike.

    Rekli su nam u povjerenju da im je bilo super i da bi još koji put svratili. Nismo imali druge nego da se s time složimo. Održavanje projektnog dana participirala je i Ina d.d.

SoderGimPozW04.JPG
SoderGimPozW08.JPG
SoderGimPozW16.JPG
SoderGimPozW17.JPG
SoderGimPozW19.JPG
SoderGimPozW20.JPG
SoderGimPozW22.JPG
SoderGimPozW23.JPG
SoderGimPozW26.JPG
SoderGimPozW28.JPG
SoderGimPozW34.JPG
SoderGimPozW36.JPG
SoderGimPozW40.JPG
SoderGimPozW42.JPG
SoderGimPozW47.JPG
SoderGimPozW50.JPG
SoderGimPozW55.JPG
SoderGimPozW61.JPG
SoderGimPozW62.JPG
SoderGimPozW65.JPG
SoderGimPozW69.JPG
SoderGimPozW74.JPG
SoderGimPozW78.JPG
SoderGimPozW84.JPG